tiistai 22. maaliskuuta 2016

Sallan blogi: Palkkatasotutkailua

Ekonomiliiton palkkatasotutkimus saapui jo jokunen viikko sitten. Kävin tietysti taulukot läpi, vaikka jo tiesinkin olevani alipalkattu. Ei se lohduttanut yhtään kun sen taulukosta totesi, eikä vain epäillyt.

Ekonomiliiton palkkataulukot jakautuvat asematasoittain ja sitten eri kriteereillä tarkennellaan mikä on oman viiteryhmän palkkataso.

Itse kuulun kaiketi tällä hetkellä asiantuntijoihin. Toimihenkilö olisi toinen vaihtoehto, mutta en ihan tarkkaan tiedä, mikä erottaa toimihenkilön asiantuntijasta. Ehkä assistentti on toimihenkilö ja suunnittelija on asiantuntija? Päällikkö on sitten keskijohtoa ja johtaja on johtoa.


Markkinoinnissa toimihenkilön keskipalkka on 3724 €, asiantuntijan 4653 €. Tämä siis koskee koko tehtäväluokkaa markkinointi, jossa on mukana myynti ja vienti, mitkä nostavat keskiarvoa. Jos katsoo vain markkinoinnin yleistehtäviä tai markkinoinnin suunnittelua, niin toimihenkilöt tienaavat keskimäärin 3100 € ja asiantuntijat noin 4000 €. Tämä on siis tehtävään liittyvä palkka, missä ei vielä ole huomioitu paikkakuntaa, työkokemusta tai yrityksen tyyppiä. Niiden vaikutuksen, kun vielä ynnää yhteen ja laskee keskiarvot niin saa sitten lopputuleman, joka siis omalta osaltani on melko masentava.Tyypillisestihän uran alussa ollaan toimihenkilöitä ja sitten myöhemmin asiantuntijoita tai sitä korkeammalla asematasolla. Ekonomeista asiantuntijoita on nelinkertainen määrä toimihenkilöihin verrattuna.

Yrityksessäni julkaistiin taulukko, josta näki keskiarvopalkat työntekijäryhmittäin. Siinä vertailtiin myös naisten ja miesten palkkoja. Minusta oli hienoa että näinkin avoimesti kerrottiin millaisia palkkoja missäkin työntekijäryhmässä maksettiin ja oliko palkkaus tasa-arvoista. Mitä korkeammalle asematasolle mentiin, sitä paremmin tasa-arvo toteutui. Jopa niin että naisten palkat olivat johtotasolla parempia kuin miesten. Alimmalla tasolla naiset saivat vain 75 % miesten palkoista.

Sitä sietäisi kulmahuoneessa miettiä, miksi näin. Eivätkö naiset osaa pitää puoliaan? Miksi toimihenkilömiehelle maksetaan parempaa palkkaa kuin samantasoista työtä tekevälle naiselle? Onko muita selittäviä tekijöitä, kuten koulutus ja työkokemuksen määrä? Toisaalta, miksi johtotasolla naiset pesevät miehet? Ja  kumpi näistä epäkohdista on vuoden kuluttua korjaantunut....

Eipä kai tässä muuta voi kuin pyrkiä uralla eteenpäin. Joko nykyisessä firmassa tai muualla. Jos lisää palkkaa siis haluaa. Ja miksei haluaisi. Vai haluaisiko mieluummin enemmän vapaa-aikaa?

1 kommentti:

  1. Itse en ole tainut koskaan pyytää henkilökohtaista palkankorotusta, mutta onneksi olen silti saanut niitä. Olen pitänyt jotenkin "helpompana" hakea uutta työpaikkaa, jos palkka ei tyydytä. Työpaikkavaihtojen yhteydessä palkka on aina noussutkin. Ehkä sitä pelkää, että on noloa jos pyytää korkeampaa palkkaa ja sitten ei saakaan sitä. Sitä myös miettii, että onko palkankorotuksen arvoinen (kun ei ole tietoa siitä, mitä kollegat saavat).
    Toisaalta työnantajalle on usein järkevää korottaa nykyisten työntekijöiden palkkoja ja pitää nämä talossa. Uuden työntekijän palkkaaminen on kuitenkin aina kallista ja riskialtista (tosin välillä tulee hyviä onnenpotkuja, jolloin irtisanoutuneiden perään ei enää itketä).

    VastaaPoista