keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Veeran blogi: Löydä itsesi enneagrammin avullaOletko hyvä ykkönen, rakastava kakkonen, tehokas kolmonen, yksilöllinen nelonen, viisas viitonen, luotettava kuutonen, iloinen seitsemän, vahva kahdeksan vai rauhallinen yhdeksän? Näitä voidaan myös hahmottaa seuraavien nimien kautta perfektionisti ykkönen, auttaja kakkonen, menestyjä kolmonen, romantikko nelonen, tarkkailija viitonen, kyseenalaistaja kuutonen, optimisti seitsemän, johtaja kahdeksan vai rauhanrakentaja yhdeksän?

Elämässä ihmisten erilaisuus on rikkaus. Oman itsensä tunteminen auttaa löytämään omia vahvuuksia, joita tarvitset luodaksi uutta. Enneagrammi on yksi oivallinen työkalu, jonka voit kartoittaa omaa persoonallisuutta ja tapaansa hahmottaa elämää sekä helpottaa tekemään oikeita valintoja. Itsetuntemuksesta on merkittävää hyötyä itselle, mutta se säteilee myönteisyyttä ympärilleen. 

Ennegrammin auttaa ymmärtämään, että jokainen ihminen on hyvä tyyppi eikä kukaan ole toistaan huonompi vaan havainnoi eri tavalla. Jokainen meistä on omaksunut jonkun perusstrategian selvitäkseen elämästään. Siihen kannattaa tutustua jossain vaiheessa elämäänsä, jotta tunnistaa oman valonsa ja varjonsa. Enneagrammi on auttanut minua tunnistamaan ja ymmärtämään ominta itseäni sekä antanut itsensä kehittämiseen vinkkejä.

Varjosta voi tulla este, jos et tunnista sitä. Mikä on sinun varjosi: ylpeys, viha, kateus, saituus, ahneus, himo, petos, laiskuus vai pelko?


http://careerwithinyou.com/
 
Avainsanat: itsetuntemus, enneagrammi, vahvuudet, kehittyminen

1 kommentti:

  1. Persoonallisuusluokittelut ovat auttaneet minua myös ymmärtämään kollegoita. Ärsyttävät piirteet toisissa tulee paremmin hyväksyttyä, kun ymmärtää että ne kuuluvat tiettyyn persoonallisuuteen, eikä kannata olettaa että ihminen helposti muuttaisi persoonallisuuttaan.

    VastaaPoista