sunnuntai 24. elokuuta 2014

Sallan blogi: Ostoksille elvyttämään!

Teitä blogimme lukijoita on ollut tähän mennessä jo yli 6000! Kiitos siitä. Otamme mielellään kommentteja vastaan.

Hesarissa Anssi Miettinen antoi tänään synninpäästön meille, jotka törsäämme rahojamme. Mehän vain elvytämme taloutta. Varsinkin, jos ostamme kotimaassa valmistettuja tuotteita ja palveluja.

Niinpä hyvillä mielin ostin uudet kengät harrastukseeni. Ne eivät tosin ole kotimaiset, kun sellaisia kenkiä ei Suomessa valmisteta, mutta ainakin edistin vähittäiskaupan työllisyyttä omalta osaltani.

Nyt kun sain työpaikan, vaikkakin se on määräaikainen ja palkka totuttua matalampi (tosin korkeampi kuin mistä ministeri Rädyn lipsahduksessa on kyse), huomaan rentoutuvani rahankäytön suhteen. Koko kesä menikin kärvistellessä, varsinkin kun yllättäviä isoja menoja tuli pitkin kevättä ja menetin vielä ansiosidonnaisenkin pariksi kuukaudeksi karenssin takia. (Selitän tuota tilannetta myöhemmin kun asiat vielä vähän selviävät, mutta siinä on varoittava esimerkki muillekin.)

Ennen pitkää tarpeelliset tavarat tai vaatteet tulevat tiensä päähän, vaikka niitä kuinka yrittäisi huoltaa ja korjata. Kaikkea ei edes voi eikä kannata korjata. Silloin on pakko lähteä ostoksille. Toivottavasti jossain vaiheessa Suomessakin patoutunut kulutus alkaa purkautua, ja kulutuskysyntä lähtee taas käyntiin. Elvyttämään taloutta ja luomaan työpaikkoja.

Elvyttäkää siis hyvällä omallatunnolla, myös työttömät!

Kuva: freedigitalimages.com, cc: hyena reality

Linkki Hesarin pääkirjoitukseen:
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/T%C3%B6rs%C3%A4t%C3%A4%C3%A4n+ja+pelastetaan+Suomi/a1408766437215

1 kommentti:

  1. Niinpä, artikkelissa kolahti kohta, jossa todetaan, että yksityinen kulutus on yli 50 % BKT:sta. Tulee mieleen vanhat Uncle Sam - julisteet: älä kysy mitä isänmaasi voi tehdä puolestasi, vaan mitä sinä voit tehdä isänmaasi puolesta. Eli hallituksen apuun huutamisen sijasta voi kävellä vaikkapa kampaajalle, jolloin käytetyistä euroista erittäin suuri osa jää Suomen kansantalouden kiertoon.

    VastaaPoista