perjantai 17. lokakuuta 2014

Sallan blogi: Iänikuiset lomakkeet

 Osui ja upposi aamulla Metro-lehden kolumni. Siinä kerrotaan miten Pipsa Pätkätyöläinen täyttää jälleen yhtä loputonta työhakulomaketta sekuntikello kädessä, ettei vaan tule time-out kesken kaiken.

http://www.metro.fi/kolumnit/a1387807585187

Pari poimintaa, jotka niin osui ja upposi:
"Lopuksi Pipsa liitti hakemukseensa ansioluettelon, jossa oli samat tiedot, jotka hän oli kopioinut verkkolomakkeen koloihin. Tässä pitäisi vielä ehtiä siivoamaan firmojen keittiöitä, Pipsa puuskahti mielessään poliitikon ehdotukselle työttömyysturvan muuttamisesta vastikkeelliseksi. "

"Jotkut lomakkeet antoivat kirjata vain kolme viimeisintä työsuhdetta. Se antoi väärän kuvan pätkätyökierteeseen joutuneesta Pipsasta, jonka työhistoriassa oli myös pidempiaikaisia työsuhteita." Tuttu tunne!

Käykääpä lukaisemassa hauskasti kirjoitettu blogi.


2 kommenttia:

 1. Hei Hissipuhujat!

  On ilo lukea analyyttistä ja asiallista blogianne työnhaun kiemuroista.

  Onko teillä kokemuksia ja neuvoja palkkatoivomusten esittämisestä? Itselläni on pitkä työkokemus ja sain sen mukaista = hyvää palkka viimeisimmässä tehtävässäni. Nyt uutta tointa hakiessa pyrin viimeiseen asti välttämään palkkatoivomuksen esittämistä jottei haku karahtaisi siihen jo ensi metreillä. Joihinkin kaavakkeisiin on pakko laittaa numeroarvo palkkatoiveeksi, moneen riittää onneksi kun kirjoittaa "keskustelun mukaan".

  Millaisia neuvoja hissipuhujat antavat palkkatoiveen esittämiseen? Olen itse sanonut näin: "Sain yrityksessä X palkkaa Y eur kuussa, onko tämä realistinen palkkataso tässä tehtävässä?" Vastausta ei tarvitse arvuutella, järjestäen ollaan tarjoamassa reilusti vähemmän - ja hakemassa reilusti vähemmän kokenutta henkilöä.

  Miten palkka-asian kanssa kannattaisi menetellä? Itse siis koetan kepillä jäätä pakkotilanteessa. Mutta pitäisikö vain suosiolla polkumyyntihinnoitella itsensä siinä toivossa, että työnantaja ottaisi halvan? Tässä tapauksessa pelkään, että työnantaja ajattelee, että en itse usko kykyihini kun olen niin halvalla tulossa tekemään. :-/ Hankala yhtälö.

  Terv. Työtön työnhakija

  VastaaPoista
 2. "Jotkut lomakkeet antoivat kirjata vain kolme viimeisintä työsuhdetta. Se antoi väärän kuvan pätkätyökierteeseen joutuneesta Pipsasta, jonka työhistoriassa oli myös pidempiaikaisia työsuhteita." Tuttu tunne!

  Tässä rehellinen suomalainen menee vipuun - kuka käskee laittamaan kolme viimeisintä? Itse laitoin aina kolme parhaiten hakemaani työtä vastaavaa. Eikö ole loogista? :)

  Terveisin Onnellisesti Töissä

  VastaaPoista