lauantai 30. tammikuuta 2016

Sallan blogi: Kieltenopiskelua netissä.

Bonjour vaan kaikki!

Aloin opiskella ranskaa löytämästäni nettipalvelusta tabletin avulla. Palvelu on nimeltää Duolingo, ja toistaiseksi se on ollut luvatusti ilmainen. Varmaan jossain vaiheessa paljastuu mistä sinä sitten lopulta joutuukin maksamaan mutta tähän asti olen pystynyt etenemään kurssilla ilmaiseksi.Opiskelu alkoi kielitestillä, jolla selvitettiin lähtötasoani. Olen jonkun verran opiskellut ranskaa aikaisemmin, joten ihan alkeista en sentään joutunut aloittamaan, mutta sopivasti tässä tulee kuitenkin kertausta perusasioista.

Yllätyksekseni ohjelma myöskin testasi suullista osaamista. Oppimateriaalissa kuulee koko ajan ranskaa äännettävän ja välillä pitää itsekin yrittää. Ohjelma arvioi menikö se sinne päinkään vai ei. Sitten voi yrittää uudestaan. Samoin kirjoitetaan pieniä lauseita, eli käännetään englannista. Nekin ohjelma tarkistaa.

Kieliä on tarjolla vaikka mitä. Mutta suomea ei ole tarjolla, kieleksi jolla opiskellaan eikä opiskeltavaksi tuossa palvelussa. Englanninpuhujille on eniten kieliä tarjolla opiskeltavaksi.

Muitakin vastaavia palveluja löytyy.

Au revoir, lähden tästä opiskelemaan adjektiiveja.


2 kommenttia:

 1. Tein myös saksan kielen tasotestin Duolingo-palvelussa. Saatuani testin loppuun ohjelma tarjosi mahdollisuutta jakaa tasotuloksen Linkedinissä. Ei hassumpi mutta en silti jakanut tulostani.
  T
  Salla

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen vinkki, pitääpä joskus kokeilla. Suoritin itse muutama vuosi sitten Berlitzin maksullisen verkkokielikurssin. Yllättävän monipuolinen sekin oli. Myös siinä oli lausumisen tarkistamista. Ei tullut testattua, olisiko lausuminen mennyt läpi vaikka eri kielellä, kunhan intonaatio on oikein (kyseinen tyyli menee lävitse esim. Sing Star -pelissä).
  En tiedä onko se merkki alkavasta muistisairaudesta, mutta olen alkanut inhoamaan jopa englannin käyttämistä. Tuntuu, että en muista mitään (termit, prepositiot, sanonnat jne) ilman että tarkistan kaiken ensin netistä. Ihan pahinta rallienglantiakaan kun ei viitsisi ainakaan teksteissä käyttää.

  VastaaPoista