lauantai 29. maaliskuuta 2014

Sallan blogi: Osumatarkkuus hakusessa

Välillä työnhaussa tulee niitäkin epätoivoisia hetkiä, jolloin ampuu haulikolla kohti kaikkea mikä liikkuu. Eli sortuu hakemaan avointa työpaikkaa, vaikkei ei pysty keksimään hakemukseen yhtään vakuuttavaa, omaperäistä argumenttia, jolla perustelisi omaa paremmuuttaan kyseiseen tehtävään. Ja vain siksi, ettei oman alan töitä tunnu olevan tarjolla ensimmäistäkään.Jos töitä vielä haettaisiin kirjekuorin ja postimerkein sekä oikeaksi todistetuin todistusjäljennöksin, voisi harkinta olla vakaampaa. Nyt hakemiseen kuluu vain aikaa, bittejä ja sähköä.

Toisaalta, eihän sitä koskaan tiedä, vaikka työnantaja haluaisikin juuri nyt palkata ihmisen, joka ei ole koskaan ollut kyseisellä toimialalla (vaikka sellaisiakin tarjokkaita olisi). Ei haittaisi vaikkei tuntisi tuotteita eikä täyttäisi kuin korkeintaan puolet pitkästä listasta ehdottomia vaatimuksia ja mielellään muutaman niistäkin, joista olisi etua. Jos vaikka.

Joskus kuitenkin hakuammuntakin kannattaa. Yrityksessä voi samaan aikaan tai myöhemmin avautua paikka, johon tulee valituksi haettuaan jotain toista paikkaa aiemmin. Itse koen myös hyödylliseksi hakea paikkoja,  joissa on joku rekrytointiyritys tai headhunter välissä. Eihän sitä koskaan tiedä kenen silmiin se oma CV osuu.

Kuva: freedigitalphotos/sheelamohan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti