perjantai 28. maaliskuuta 2014

Hannen blogi: Työnhaku ja arvot

Onko työnantajayrityksen arvoilla merkitystä? Aikaisemmassa työpaikassani oli määritelty firman arvot, mutta ne oli kirjattu dokumenttiin, jota kukaan ei lukenut. En edes muista, mitä ne arvot olivat, koska ne olivat niin ympäripyöreitä ja mitäänsanomattomia. Arvoihin ei koskaan viitattu ylimmän johdon tai omien esimiesten puheissa. En tiedä, tehtiinkö koskaan mitään päätöksiä arvoihin viitaten. Minulle tulikin tunne, että yritystason arvoilla ei ole juuri merkitystä. Käytännössä työhön vaikuttivat lähimmän esimiehen ja muiden lähimpien kollegoiden henkilökohtaiset arvot.


Syksyllä pääsin työpaikkahaastatteluun kahteen organisaatioon, joiden perustoimintaan kuuluu selvä arvolatautuneisuus. Kummatkin organisaatiot olivat omalta kannaltani hieman hankalia. Toinen edusti omalta kannaltani turhan koviakin arvoja. Toinen organisaatio taas edusti niin pehmeitä arvoja, että pelkäsin niiden olevan jopa haitaksi CV:ssä, kun hakisin määräaikaisen pestin jälkeen yrityssektorille.

Varsinaiset työtehtävät kummassakin organisaatiossa olisivat olleet mielenkiintoisia asiantuntijatehtäviä, joten hain kumpaankin tehtävä edellä. Aiemmassa B-to-B-työssäni olin tottunut siihen, että aina ei voi jakaa arvoja maksavien asiakkaiden kanssa. Loppujen lopuksi olin kuitenkin tyytyväinen, kun en saanut kumpaakaan hakemaani pestiä.

Minkälaisia kokemuksia teillä on arvoista työmaailmassa?

Kuva: freedigitalphotos.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti