keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Sallan blogi: Luovu luurikammosta ja liimatakamuksesta

Olin Oma Yritys -tapahtumassa 19.3. Wanhassa Satamassa Helsingissä. Otsikko on lainaus Yrittäjävalmennuksen Ollis Leppäsen mainiosta esityksestä.


Ollis Leppänen antoi 7+1 vinkkiä aloitteleville yrittäjille ensimmäisten asiakkaitten löytämiseksi.  +1 bonusvinkkinä hän kertoi, että liimatakamuksen ja luurikammon yhdistelmä on yksi parhaista keinoista epäonnistua. Puhelin on menestyvän yrittäjän salainen ase #1!

Muut 7 vinkkiä ovat seuraavat ja tämähän pätee aivan sellaisenaan työnhakuunkin, niihin viittaavat tekstit ovat minun:

1. Aseta itsellesi päivän tavoite. Ei viikon tavoitetta tai tavoitetta ottaa 100 kontaktia. Vaan tavoite soittaa se yksi puhelu tänä aamuna. Siihen pystyy kyllä. Iltapäivälle uusi tavoite. Yhtäkkiä sinulla on 10 kontaktia kasassa.

2. Pyydä suosituksia, aina ja kaikkialla. Suosittelisitko minua eteenpäin? Keneen voisin ottaa yhteyttä, kuka olisi vailla tuotettani/palveluani/minun työpanostani?

3. Kohdista tarkkaan. Mene sinne missä tavoiteasiakkaasi tai työnantajasi liikkuu ja ota kontaktia. Jos hän ei liiku, soita, sähköpostita, lähetä postia.

4. Korvat höröllä ja silmät auki. Lue lehtiä, seuraa uutisia. Saat arvokkaita vinkkejä ja tarinanpätkiä, joista on helppo aloittaa keskustelu kun otat kontaktia.

5. Lämmitä exät. Herätä henkiin vanhat kontaktit. Pyydä heiltä suosittelua, jos et kauppaa tai työpaikkaa saa.

6. Tutustu tuntemattomiin. Avaa suusi, esittele itsesi, kaikille ja kaikkialla.

7. Laadi näytekappale omasta jutustasi, oli se sitten tuote, palvelu tai osaamisesi. Yrittäjän kannattaa tehdä edes proto tuotteestaan tai palvelustaan. CV ja työnäytteet ovat itsestäänselviä työnhakijalle, mutta älä unohda LinkedIn'iä, käytä videota, kirjoita kirja, tee nettisivu tai blogi osaamisestasi.

Ja lopuksi: kysy asiakkaalta, miksi hän ei ostaisi tuotettasi tai palveluasi, tai palkkaisi sinua? Näin pääset kiinni asiakkaan hyötyihin ja arkisten tuskien äärelle.

Lisää Oma Yritys -tapahtuman antia seuraavassa blogissa myöhemmin!

Kuvassa Ollis Leppänen, Yrittäjävalmennus, 19.3.2014 Wanhan Sataman Oma Yritys -tapahtumassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti