lauantai 22. maaliskuuta 2014

Sallan blogi: Takamus ylös tuolista

Oma Yritys -messuilla sain vinkin yrityksen perustamiseen tai työnhakuun: älä liimaannu tuoliisi vaan verkostoidu. On toinenkin tärkeä syy nostaa takamus tuolista, sillä liiallinen istuminen on haitallista terveydelle. Talouselämä käsitteli aihetta 10/2014-numerossaan. Artikkeli kertoo yrittäjä Jouni Kivestä, joka muutti työpisteensä juoksumatoksi ja korkeaksi työpöydäksi. Mies käveli hidasta vauhtia noin viisi kilometriä päivässä ja teki samalla työtään.

Talouselämän antaa myös vinkkejä, joilla voi vähentää töissä istumista, kuten käyttämällä portaita hissin sijaan, kävelemällä toimittamaan asiansa kolleegan luo mieluummin kuin laittamalla sähköpostia, hoitamalla puhelut seisten, jolloin äänikin kuulostaa paremmalta, kun hengitys kulkee vapaammin. Kotona töitä hakeva tai opiskeleva voi välillä laittaa pesukoneen pyörimään tai käydä viemässä roskat tai koiran lenkille. Mutta silti tulee istuttua aivan liikaa.

Nykyään valveutuneet työpaikat tarjoavat työpisteisiin ergonomisia sähköpöytiä, joiden korkeutta voi säätää. Seisomaneuvotteluitakin olen käynyt. Ne ovatkin yleensä lyhyitä ja tehokkaita.

Koska työttömän budjetilla ei sähköpöytiä tai juoksumattoja ostella, olen ratkaisut seisomapisteen kotiini silityslaudan avulla. Juokseminen pitää sitten hoitaa erikseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti