maanantai 10. maaliskuuta 2014

Sallan blogi: Hämmästyttää ja kummastuttaa

Aamun Hesari (10.3.) tarjosi taas tekstiä joka hämmästytti ja kummastutti pientä lukijaa - ja huolestutti myös. 57-vuotias pitkäaikaistyötön tilitti mielipidesivuilla taloudellista tilannettaan. Hän oli jo lunastanut eläkevakuutuksensa ja säästönsä, ja seuraavaksi asunto oli menossa myyntiin, koska muuten rahat eivät riittäneet elämiseen. Ei n. 700€:n työmarkkinatuki varmaan riitäkään.


Kyseistä työtöntä huolestutti köyhä eläkeikä siinä määrin, että hän jopa kyseli jo eutanasian perään, jos sattuisi elämään liian vanhaksi.

Miten on mahdollista, että mitään työtä ei löydy? Eikö edes niitä kuuluisia p***aduuneja? Siivoojista on koko ajan pulaa, samoin myyntiedustajista ja puhelinmyyjistä. Näihin ammatteihin luulisi pääsevän kyseisen työttömän kolmella tutkinnolla. Puolen vuoden täydennyskoulutuksella voinee päästä lähihoitajaksi tms. Ei niilläkään tuloilla juhlita, mutta moni muu selviää koko elämänsä sillä tulotasolla. Toki yhteiskunta tulee vastaan asumis- ja toimeentulotuen muodossa. Niihin kyseinen kirjoittajan pitäisi olla oikeutettu nyt kun säästöt on syöty, ilman asunnon myyntiäkin.

En tietenkään tunne kyseisen ihmisen koko tarinaa, voi olla että on seikkoja, jotka estävät hänen työllistymisensä näihin ammatteihin. Itse kuvittelen edelleen toiveikkaana, että jotain löytyy, kunhan itsellä on halua ryhtyä siihen. Jos oma tahto ja kysy tehdä "mitä vaan" riittää, eikä sittenkään pääse mihinkään töihin, niin sitten voi jo todeta, että suomalaisissa työnantajissa tai järjestelmässä on jotain todella pahasti vialla.Yksi tällainen epäkohta liittyy yrityksellä yli 55-vuotiaan kohdalla riskiin joutua työkyvyttömyyseläkkeen maksumieheksi. Itse en vielä siinä iässä ole, joten toivon itseni ja kyseisen mielipiteen kirjoittajan puolesta, että tämä työllistymisen este poistuu siihen mennessä.

Tsemppiä työnhakuun kaikenikäisille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti