perjantai 21. maaliskuuta 2014

Hannen blogi: Rehellinen rekryhaastattelu

Välillä alkaa jo korvista pursuamaan ulos vinkit siitä, mitä asioita, termejä yms. tulisi korostaa tai välttää työpaikkahakemuksissa, CV:ssä ja työpaikkahaastatteluissa. Missä on suomalainen rehellisyys ja aitous?


- Kysymys: Kerro jotain itsestäsi. - Vastaus: Tein kaksi tuntia tuota hakemusta. Ettekö te ole siis lukeneet sitä??
- Miksi hait juuri meille? - Arvaa, montako hakemusta olen jo turhaan lähettänyt? Tänä aikana on ammuttava kaikkea, mikä liikkuu.
- Mitkä ovat vahvuuksiasi? - Kaverin kanssa keksittiin eilen tähän hyvä vastaus, mutta en usko siihen itsekään. 
- Mitkä ovat heikkouksiasi? - Mistäköhän aloittaisi...
- Mitä tuloksia olet saanut aikaan? - Jos olisin tehnyt hyvää tulosta, niin en minä nyt tätä paikkaa hakisi.
- Oletko yhteistyökykyinen? - Jos työpaikalla on besser-wissereitä, olen ihan periaatteesta heidän kanssaan eri mieltä, vaikka oikeassa olisivatkin. Lisäksi en jaksa kuunnella kenenkään kalastus-, marjastus-, lenkkeily- tai laihdutusjuttuja.
- Mitä odotat esimieheltäsi? - EVVK, kunhan ei ole narsisti, niuho tai pihi. Hyvistä vitseistä saa plussaa.
- Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? - Sapattivapaalla jossain eksoottisessa maassa.
- Miten kehität itseäsi? - Juuri luin mielenkiintoisen artikkelin siitä, miten keski-iässä oppimiskyky heikkenee, kun aivojen "kovalevylle" on jo tallentunut niin paljon tavaraa. Lisäksi olen huomannut, että uusina asioina esitellään asioita, joita oli jo yli 10 vuotta sitten. Eli parempi mennä business as usual...
- Miten entinen esimiehesi kuvailisi sinua? - Ei sillä ole hajuakaan siitä, mitä tein. Mutta varmasti se kehuisi minua, koska haluaa uskotella että teki aikoinaan hyvän rekrypäätöksen. 
- Millainen perhe sinulla on? - Miten tämä liittyy yhtikäs mihinkään? En ole hakemassa parisuhdeneuvojaksi tai lastenhoitajaksi. Mitä johtopäätöksiä tekisitte siitä, jos sanoisin olevani vaikkapa mummotunnelin vakkari tai avioeroa viikko sitten juhlistanut?
- Mitä kysymyksiä haluat esittää meille? - Miten suuri osa tuloskehityksestänne on johtunut aidosta kehittymisestä ja miten suuri osa irtisanomisista?

Kuva: freedigitalphotos.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti