torstai 20. maaliskuuta 2014

Sallan blogi: Vaihtoehtona yrittäjyys?

Oma Yritys -tapahtuma oli Helsingissä 18-19.3. Olin paikalla jälkimmäisenä päivänä, kuuntelemassa valikoituja luentoja, lähinnä itsensä brändäämisestä ja myyntityön tärkeydestä. Aiemmassa blogissani referoinkin jo Ollis Leppästä. Seuraavassa esimerkkejä tapahtuman muusta annista.

Survival Pack

Pia Pakarinen Helsingin Yrittäjistä esitteli uuden yrittäjän Survival Packin, viiden kohdan check-listan:
1. Vastaa kysymykseen: miksi yrityksesi on olemassa. Tuotteista, luo yrityksestäsi tarina, erotu.
2. Jaa ideasi. Jollet ole keksinyt jotain huippusalaista ja patentoitavaa, jaa ideasi muiden kanssa. Se jalostuu ja löydät kumppaneita.
3. Satsaa laatuun kaikessa mikä näkyy potentiaaliselle asiakkaalle ja tee ostamisesta helppoa.
4. Näy monikanavaisesti johdonmukaisella viestillä.
5. Toimi!

Visio vai hallusinaatio?

Lean Startup-ideologian edistäjä Suomessa, Hub Helsingin Ola Sundell kehotti aloittavaa yrittäjää etsiytymään verkostoihin ja pitämään myynnin ja markkinoinnin keskiössä. Hän painotti sitä, että idean keksittyään ei pidä seuraavaksi alkaa luomaan infrastruktuuria, kuten vuokraamaan toimitilaa ja miettimään laskutuksen hoitamista, vaan keskittyä asiakkaaseen ja idean tuotteistamiseen. Mutta liiketoiminta- ja ansaintamalli pitää miettiä valmiiksi, vasta sen jälkeen tulee tuotekehitys. On hyvä kysyä itseltään, onko yrityksellä visio vai hallusinaatio!Brändää itsesi

Parikin esitystä keskittyi itsensä ja yrityksen brändäämiseen. Mikä on firmasi nimi ja arvot, millaisella ryhdillä pidät hissipuhettasi sijoittajille, mikä on USP:si? Siinäpä mietittävää.

Mitä jäi käteen?

Päivä herätti paljon ajatuksia ja innostustakin yrittäjyyttä kohtaan. Ehkä kiteytettynä päivän anti oli se, että omaa yritystä ei pidä miettiä kammiossaan pitkään ja hartaasti, vaan pitää lähteä rohkeasti etsimään neuvoja ja kumppaneita ja testaamaan ideoitaan asiakkaiden keskuudessa.

Vielä en kuitenkaan perustanut yritystä, vaikka se netissä onkin todella helppoa nykyään. Työttömän yrittämistä harkitsevan on pohdittava tarkkaan miten yrityksensä toteuttaa. Hissipuhe-ryhmä on selvitellyt ja pohtinut erilaisia vaihtoehtoja, kuten osuuskunta, Eezy-laskutuspalvelu, starttirahat ym tuet. Toisaalta, jos uskoo yritykseensä, miksi pitäisi lähteä siitä oletuksesta, että yritys ei kannata ja tarvitsee tukia? Eikö silloin jo henkisesti pohjusta omaa epäonnistumistaan?

Kuvat: freedigitalphotos.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti