tiistai 25. maaliskuuta 2014

Veeran blogi: Uravision toteuttaminen – Uskallatko Unelmoida?Se ei ole ihan yksinkertainen tehtävä eikä myöskään mahdoton, kun työ katoaa yt-neuvotteluiden myötä tai jostain muusta syystä. Ensin on tyhjennettävä vanha kovalevy. Tämän jälkeen alkaa uuden luominen puhdistelulle kovalevylle. Sitä luodaan kuuntelemalla omaa mieltä ja sydäntä. Mieli antaa voimaa ulkoiseen maailmaan ja sydämen kuuntelu voimistaa sisintämme.

Uravision toteuttaminen on kuin unelmamatka, joka toteutuu tallaamalla erilaisia polkuja pitkällä tai lyhyellä kaavalla. Jokaisella oma aikataulunsa, joten vertaillut toisiin sikseen. Oma tahtotila on ratkaiseva kaikessa tekemisessä niin uravisiossakin.

Unelmamatka ei toteudu ellei ensin haaveile siitä. Haaveilusta syntyy ajatuksia ja tunteita. Matkan sisältö, kohde ja aikataulu alkavat hahmottua. Lähteekö matkalle yksin vai toisten kanssa. Seuraavaksi alkaa pääsee jo konkreettiseen suunnitteluun. Suunnittelusta alkaa toteutus. Toteutus vaatii suunnitelman. Suunnitelma vaatii aikataulun. Aikataulu vaatii seurantaa ja analysointia sekä aika ajoin täsmennystä ja korjaustakin. Samalla menetelmällä uusi uravisionkin alkaa toteutua. Matkalla tapaa uusia ihmisiä, joiden kanssa voi jakaa omia kokemuksia, jatkaa matkaa yhdessä, lähteä eri suuntaan ja sopia uusia tapaamisia......... vaihtoehtoja on monia. Kohtaamiset rikastuttavat ja antavat voimaa uravision käytännön toteuttamiseen.
Unelmien toteuttaminen vaatii uskoa itseensä ja omaan tekemiseen eli roiman annoksen rohkeutta. Omaan uravisioon on suhtauduttava vakavasti. Matkalla kohti uravisiota kohtaa pelkoa, koska kaikki uusi nostaa välillä pelon pintaa. Pelko on viesti, joka pitää ottaa vastaan ja kuunnella se, mutta sen valtaan ei pidä antautua. Pelkoa aiheuttavat tunteet ovat olleet minulle viestejä omista kehittämiskohteista. Monesti pienenkin muutoksen tekeminen vaati rohkeutta, sillä niin helppo on pitäytyä vanhoissa tutuissa askelmerkeissä. Me olemme usein liian turvallisuushakuisia. Siksi on helppo laittaa jarrut päälle moneen elämän muutoksen. Tosiasiahan on, että kaikki muutokset eivät toteudu hetkessä. Lisäksi niihin sisältyy epäonnistumisen mahdollisuus, joka herättää pelkoa. Suomalaisessa kulttuurissa epäonnistuminen koetaan kielteisenä niin henkilökohtaisella kuin kollektiivisella tasolla. Epäonnistumiset pitää nähdä harjoitteluna ja välietappeina kohti omia unelmia. Niistä syntyy aitoja omia kokemuksia, joita reflektoimalla voi tehdä korjausliikkeitä toteutukseen ja suuntaan.

Oman ajattelun laatu ja tunteiden voima ovat ratkaisevat tekijät, kun oma mieli luo uutta. Tästä kertoo Tuure Kilpeläisen kappale – Ajattelun voima – https://www.youtube.com/watch?v=9oFoTR17T30 ja pelon karkottamiseksi voi kuunnella kappaleen  –  Pelko pois – https://www.youtube.com/watch?v=2hQYtXsQOs8. Omaa uravisiota voi pohdiskella ja työstää lukemalla esimerkiksi Kati Järvisen kirjaa – Mielekäs työ, josta saa loistavaa apua uravision toteutukseen.


Kuva: http://www.freedigitalphotos.net/images/Other_Metaphors
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti