torstai 17. huhtikuuta 2014

Roosan blogi: Vinkkejä työnhakuun

Veera täällä jo aiemmin kertoikin omia havaintojaan Riikka Pajusen (Montevista Oy) luennosta liittyen uranvaihtoon. Laitan tässä vuorostani muutamia ajatuksia ja vinkkejä, jotka itse koin hyödyllisiksi työnhaussa ylipäätään:

 1.  Hakemus on ratkaisu työnantajan osoittamiin pulmiin.
 2. Ole sinut taustasi kanssa. Pitkäkin työttömyys on ok, mutta osoita, että sinäkin aikana olet pysynyt virkeänä sekä tehnyt ja oppinut asioita.
 3. Piilotyöpaikat: Seuraa esimerkiksi Talouselämän uutisia => ”Olen seurannut teitä lehdestä ja ymmärsin, että olette rekrytoimassa tulevaisuudessa. Minä haluan teille töihin!”
 4. Kylmäsoitot sinua kiinnostaviin yrityksiin: ”Mikä teidän tämänhetkinen rekrytointitilanne on? Minkälaisia ihmisiä te tällä hetkellä rekrytoitte?” Soita jopa useammalle henkilölle yrityksessä ja kuulostele mahdollisia tarpeita rekrytoinnille.
 5. Stabiili CV ei enää käy. Myös CV:tä on muokattava haettavan työn mukaiseksi. CV on tärkeämpi kuin hakemus.
 6. Älä ole viilipytty haastatteluissa. Anna positiivisen energiasi täyttää huone ja näytä, että olet kiinnostunut juuri kyseisestä tehtävästä.
 7. Valmistaudu kertomaan tarinoita itsestäsi haastattelussa. ”Kerro esimerkki siitä, että olet pitkäjänteinen työssäsi?”


k                                                      jesadaphorn / FreeDigitalPhotos.net


2 kommenttia:

 1. Hyvä lista. Minulle jäi mieleen se tarina (vai olisko urbaanilegenda), että joku jopa seuraa kuolinilmoituksia sillä silmällä. Aika makaaberia, mutta niinhän se on että joku sen pidetyn työtoverin tilalle yleensä palkataan.

  T.
  Salla

  VastaaPoista
 2. Toivotaan, ettei ihan kuolinilmoituksia tarvitse alkaa selailla. ;)

  VastaaPoista