sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Hannen blogi: Pullantuoksua työnhakuun

Oletko auditiivinen, visuaalinen vai kinesteettinen? Voit testata itsesi vahvimman aistin eli miellejärjestelmäsi TenViestin nettisivulla http://www.tenviesti.fi/test1.htm.

Hissipuhujat ovat pohtineet, vetoavatko rekrytoijiin parhaiten puhelinsoitot, visuaalinen CV vai pirteä olemus työhaastattelussa. Näistä pohdinnoista tuli mieleeni HS:n viittaus mainitsemaani testiin. Joidenkin rekrytoijien miellejärjestelmä voikin olla painottunut vain tiettyihin aisteihin, jolloin esimerkiksi puhelinsoitolla voi olla paljon suurempi merkitys kuin hakemuksella. Koska vastapuolen miellejärjestelmää ei voi tietää ennalta, onkin varminta yrittää vaikuttaa kaikkiin aisteihin (karrikoiden sanottuna matkia pullantuoksua asuntoesittelyyn -ideaa...)


Tiesin ennen testiäkin, että olen itse vahvasti visuaalinen henkilö. Olen pitänyt lukemisesta, kirjoittamisesta ja piirtämisestä. Nuorempana kuuntelin paljon musiikkia, mutta en ole sen suhteen niin intohimoinen. En oikein pidä puhelinkeskusteluista, koska niistä jää elekieli pois. Tarvitsen aina paperin ja kynän, jotta pystyn hahmottelemaan vähänkään monimutkaisempia laskelmia tai suunnitelmia. Elektroniikkaostoksilla inhoan tungettelevia myyjiä, koska en jaksa keskittyä heidän teknisiin selostuksiinsa vaan teen ennemmin itse vertailun tuotetietojen pohjalta. Ihmettelen supliikkeja ihmisiä, joille parinkin rivin kirjoittaminen tuntuu tuottavan tuskaa.

Vaikka itse rekrytoijana laittaisin siis vahvimman painon hakijan hakemukseen ja CV:hen, minun täytyy työnhakijana pitää mielessä, että eivät kaikki muut välttämättä tee niin.

Veikkaisin, että visuaalisuus on useimmilla henkilöllä se vahvin aistijärjestelmä. Tunnetteko henkilöitä, jotka ovat selvästi auditiivisia tai kinesteettisiä?

Kuva: freedigitalphotos.net /imagerymajestic

2 kommenttia:

 1. Täytyypä tehdä tuo testi, mutta mistä sitä tietää pullantuoksussa vaikuttaisi itseen niin, että syntyisi parempia hakemuksiakin! Ehkä pitäisi leipoa useamminkin....
  Ehkä hakemukset pitäisikin toimittaa perille liikettä ja visuaalisuutta sisältävinä videoina, eikä tekstinä niille rekrytoijille, jotka olivat visuaalisia henkilöitä?
  Terveisin Salla.

  VastaaPoista
 2. Nyt ehdin tehdä tuon testinkin: olen visuaalis-kinesteettinen, eli 60% visuaalista ja 40% kinesteettistä. Olen ennenkin testeissä saanut tällaisia jakomielisiä tuloksia.
  Salla

  VastaaPoista