sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Sallan blogi: Saahan sitä työtönkin haaveilla

Lotto on ollut päivän puheenaihe koko viikon, sen jälkeen kun Eurojackpot toi Akaan maailmankartalle ja 10 lottomiljonääriä kerralla pieneen kuntaan. Tavallisen lotonkin potit ovat olleet ennätyskorkeita pari kertaa peräkkäin. Ja jostakusta tuli lauantaina 13,3 miljoonaa euroa rikkaampi.Akaan tapaus voi olla miljoonäärien työnantajayritykselle merkittävä, kun yhtäkkiä kymmenestä ehkä puolet päättää jättäytyä vapaaherroiksi, vaikka suomalaisethan "eivät näitä hommia jätä", lottovoitosta huolimatta. Ehkä YT-neuvottelut aloittanut yritys onnistuu kääntämään tilanteen positiiviseksi ottamalla miljonäärit mukaan yritykseen sijoittajina. 

Itsekin lottosin lauantaina, mutta hiukan poikkeavasti, ehkä Akaan innoittamana: laitoin netissä 9 numeron haravan, joka oli porukkalotto. Osuuteni olisi ollut 1/10, 3,80€:n panoksella. Reilu miljoonakin riittäisi haaveisiini mainiosti. Mutta nekin rahat olisi kannattanut laittaa vaikka Talvivaaran osakkeisiin - tuotto-odotus olisi ollut parempi.

Mistä sitten haaveilen? Tällä hetkellä työpaikasta ja taloudellisesta turvallisuudesta enemmän kuin mistään konkreettisesta tavarasta. Sillä miljoonalla olisin voinut ostaa itselleni työpaikan.

Mikä on sinun haaveesi?

2 kommenttia:

  1. Kyllähän se suurin haave on, että saa tehdä kiinnostavaa työtä ilman, että täytyy koko ajan pelätä, että työpaikka menee alta. Voisi tehdä, mitä haluaa ilman, että täytyy miettiä haluaako joku maksaa siitä (viitaten aikaisempaan lainaukseesi Riikka Pajusen esityksestä).
    Toisaalta pari miljoonaa euroa ei ole mikään iso summa, jos haluaisi perustaa yrityksen. Esimerkiksi HeiaHeia-palvelu sai juuri 1,5 miltsiä rahoitusta (http://www.kauppalehti.fi/omayritys/suomalaisella+hyvinvointipalvelulla+suuret+suunnitelmat/201404669175).

    VastaaPoista
  2. Haaveena ja tavoitteena kiinnostava työ, jota voisi kutsua työvoitoksi :-)
    t. Veera

    VastaaPoista