perjantai 11. huhtikuuta 2014

Sallan blogi: Uudelle uralle, yrittäjäksi, taivaanrannan maalariksi...?

Tämä viikko on mennyt erilaisissa urapohdinnoissa.

Osallistuin TE-toimiston järjestämään Ryhtyisinkö yrittäjäksi -kartoitukseen, jossa käytiin läpi yrittäjyyteen liittyviä asioita ja omia valmiuksia oman yrityksen perustamiseen. Tehtiin harjoitustöitä ja käytiin henkilökohtaisessa haastattelussa. Kartoituksen jälkeen osa porukasta voi päästä yrittäjyyskoulutukseen. Tälle kartoituskurssille osallistuneilla oli hyvinkin erilaisia yrittäjyysideioita ja valmiuksia yrittäjyyteen. Omat yrittäjyyshahmotelmani ovat aika vaiheessa, mutta jos pääsen yrittäjyyskurssille, niin menen, koska koen sen olevan myös yleissivistävää koulutusta liiketoimintaan. Ja toisaalta, jos työpaikkaa ei ala löytyä,  niin yrittäjyys on varteenotettava vaihtoehto minullekin.


Pääsin livahtamaan yrittäjyyskartoituksesta myös OTTY:n (http://otty.tek.fi/) järjestämään alanvaihtoseminaariin. Se osoittautuikin mielenkiintoiseksi ja luennoitsija, Riikka Pajunen Montevistasta, oli hyvä. Muutamassa tunnissa käytiin paljon asioita läpi, joten listaan tässä jotain vinkkejä, joita kirjasin ylös. Hissipuhebloggarit olivat kaikki paikalla, joten varmaan muutkin kertovat mietteistään.

1. Tärkeintä työhaussa on asenne ja osaaminen. Myös positiivisuus ja itsevarmuus auttaa.
2. Ole aktiivinen, näy ja kuulu. Osoita innostusta sekä puhelimessa, hakemuksessa että haastattelussa.
3. Soita, soita, soita. Mainitsin jo aiemmassa blogissani luurikammon..
4. Jos saman CV:n ja hakemuksen voi lähettää kahteen eri paikkaan, ei se ole hyvä kumpaankaan. Räätälöi CV. Stabiilin CV:n aika on ohi.
5. Ole sinut oman taustasi kanssa. Älä häpeä koulutustasi, työttömyyttä, sapattivapaita, hoitovapaita, sairauslomia, vankilakeikko.. no niitä sentään voisi hävetä.

Mitä itse uranvaihtoon tulee, ehkä keskeisin neuvo oli "Tee sitä mitä rakastat, ja löydä joku joka haluaa maksaa sinulle siitä".

Kuva: freedigitalphotos.com/ jscreationzs

2 kommenttia:

  1. Myyntityön sanotaan olevan yksilölaji. Sama asia pätee työnhakuun ja oman osaamisen myyntiin. Itse on oltava aktiivinen ja luova oman osaamisensa tuotteistamisessa.
    t. Veera

    VastaaPoista
  2. Riikan esityksestä tuli mieleen yksi opiskelija, jota olin itse haastattelemassa reilu vuosi sitten. Opiskelija oli niin pirtsakka, että tuli itsellekin tosi iloinen olo. Harmi vaan, että hakijalla oli muitakin virityksiä samaan aikaan, joten työkavereiksi ei päädytty.
    Toisaalta tuli mieleen eräs IT-kurssin luennoitsija, jolla oli päällä paita, jossa luki "Positiivisuus on perseestä". Pidin kyllä siitäkin. Jatkuva Pepsodent-hymyily on rasittavaa sekin ja pidän lakonisesta huumorintajusta.

    VastaaPoista