keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Sallan blogi: Valintamme ei osunut sinuun


Tuttu lause varmaan jokaiselle, joka on joskus töitä hakenut: ”Saimme 100 erittäin hyvää hakemusta, tällä kertaa valintamme ei osunut sinuun. Kiitos mielenkiinnosta yritystämme kohtaan”. Sinällään jo voi olla iloinen siitä, että ylipäänsä yritys vaivautui lähettämään tuon viestin. Läheskään kaikki eivät vaivaudu.

Odottavan aika on pitkä, varsinkin jos kävi haastattelussa, ehkä jopa kahdessa. Voin toki jo itsekin päätellä, että valitsivat jonkun muun, kun aika kuluu. Mutta olisihan se yritykseltä kohteliasta soittaa tai edes laittaa sähköpostia. Salla Niemelä kirjoitti hyvin blogissaan Duunitorilla juuri tästä aiheesta. Huono viestintä rekrytointiprosessin aikana vaikuttaa mielikuvaan koko yrityksestä.


 

Perusteluja, miksi valitsivat mieluummin jonkun muun kuin sinut, yritykset eivät yleensä tarjoa. Voihan niitä syitä kysellä itsekin, mutta saako rehellisen vastauksen vai ei, jää arvaukseksi. Itse muistan "työhaku-uraltani" erityisen lämpimästi sitä yhtä firmaa, joka rehellisesti kertoi, miksi en päässyt haastatteluun. Voisin hakea sinne uudelleen. Viimeisin kiitos-ei-viesti tuli eilen, ja siinä ei selitetty mitään, mutta ystävällisesti kerrottiin että saan hakea muihinkin heillä avoimena oleviin paikkoihin! Olisi melkein tuntunut reilummalta, jos rekrytoija olisi avoimesti sanonut, että olisimme ottaneet sinut haastatteluun, jos olisit 15 vuotta nuorempi ja palkkatoivomuksesi tonnin pienempi. 

Onko joku saanut hyvät perusteet, kertokaa!

2 kommenttia:

 1. Tässä yksi parhaista saamistani:
  "Hei,
  Kiitos hakemuksestasi. Sain paikkaan kolmisenkymmentä hakemusta ja hakijat olivat todella tasaväkisiä. Hakemuksesi perusteella sinulla on erittäin monipuolista menetelmällistä työkokemusta. Sisällöllisesti osaamisesi oli keskittynyt erityisesti xx. Vaikeassa vertailussa päädyin kutsumaan haastatteluun tällä kertaa muita hakijoita.
  Ystävällisin terveisin,
  xx"

  VastaaPoista
 2. Tuollainen onkin hyvä palaute, tulee fiilis että asiaan on sopivasti paneuduttu. 30 hakemusta on vähän!
  T. Salla

  VastaaPoista