sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Sallan blogi: Kuplassa?

Viime viikko kohistiin Krista Kososen sanomisista. Hänhän ei tunne ketään persuja äänestänyttä eikä kokenut elävänsä samassa Suomessa kuin teuvohakkaraiset. Krista tuomittiin punavuorelaiseksi punaviiniä lipittäväksi kupla-asukiksi. Sittemmin Krista on sanonut harjoittaneensa itsekritiikkiä sanoessaan mitä sanoi. Ihan turhaan minusta.

Minäkään en tunne ketään persuja äänestänyttä. Vaikken vihervasemmistolainen kulttuuriälykkö olekaan. Ehkä joku tuttuni on salaa äänestänyt perussuomalaisia, mutta eipä ole siitä kovaan ääneen huudellut. Eikä sen puoleen juuri kukaan muukaan julkisesti puoluekantaansa paljasta.

Uskoisin, että me kaikki elämme enemmän tai vähemmän omissa kuplissamme. Vakka kantensa valitsee ja seura tekee kaltaisekseen.

On sanottu, että armeijassa viimeisen kerran miehet kohtaavat koko yhteiskunnan kirjon - me naiset jäämme siitäkin kokemuksesta paitsi. Viimeisen kerran peruskoulussa olen ollut yhteisössä joka koostuu ihmisistä, jotka kuuluvat kaikkiin - nyt yritän vältellä puhumasta yhteiskuntaluokista mutta siitähän on kyse - mahdollisiin ihmisryhmiin Suomessa. Eikä silloin pikkukaupungissa ollut yhtään maahanmuuttajaa edes.

Peruskoulun jälkeen menin korkeakouluun opiskelemaan, sen jälkeen kansainvälisiin suuryrityksiin, joiden tehdassaleihin minulla ei ollut mitään asiaa. Harrastuksikseni valikoitui jostain - ei tietoisesta - syystä hinnakkaita lajeja, mikä rajoittaa pienituloisten osallistumista niihin. Vaikka kyllä niitäkin harrastuksissani tapaan, jotka harrastavat intohimosta lajiin, tekevät vaikka kahta työtä pystyäkseen kustantamaan itselleen haluamansa vapaa-ajan.

Eipä silti, ei minulla olisi mitään sitä vastaan, että ystäväni äänestäisivät perussuomalaisia, mutta silloin politiikka kuten uskontokin pitäisi rajata pois keskustelun aihepiireistä. Muuten saattaisimme olla entisiä ystäviä.


Toisaalta voisi noudattaa Voltairen sanoja:

En hyväksy mielipidettänne, mutta tulen kuolemaani saakka puolustamaan teidän oikeuttanne ilmaista se.

Voltairen viisauksiin voi tutustua täällä:

http://fi.wikiquote.org/wiki/Voltaire

Kuva kyseiseltä sivulta.

2 kommenttia:

  1. Hah, menin halpaan. Tuo sitaatti on juuri se, jota Voltaireksi väitetään, mutta ei ole Voltairen sanoma. Ei pitäisi uskoa sokeasti hakukoneeseen vaan lukea edes sivu loppuun!

    VastaaPoista
  2. Myös minusta Krista meni turhaan selittelemään sanomisiaan. Ei siinä ole mitään ihmeellistä, että ei tunne kaikkien puolueiden äänestäjiä. Aika vähän omassakaan tuttavapiirissä tuodaan esille puoluekantoja, mutta tuskin sieltä kovin montaa persulaista löytyy...
    Perussuomalaiset voivat myös syyttää itseään rasistisesta leimastaan. Muissa puolueissa nousee selvästi isompi kohu pienemmistä asioista kuin perussuomalaisissa esim. Herra Hakkaraisen kommenteista. On perussuomalaisissa ihan fiksunkin oloisia kansanedustajia, enkä ole enää niin peloissani persuministereistä kuin 4 vuotta sitten...

    VastaaPoista