lauantai 18. huhtikuuta 2015

Hissipuheen teemakirjoitus: Myykää, niin me ostamme!

Eduskuntavaaliehdokkaiden väitteiden vastaisesti työpaikkoja ei luo maan hallitus vaan tuotteiden ja palveluiden ostajat. Hissipuhujat kantavat kortensa kekoon ja kertovat, mihin uusiin palveluihin ja tuotteisiin he laittaisivat rahansa, jos niitä olisi tarjolla.


Hannen ostoslistalta löytyisi:
  • Kännyköiden pelilukko - Tämä menisi lahjaksi muutamaan lapsiperheeseen, jotka tuskailevat jatkuvasta kännykkäpelaamisesta. Kännykkää ei voi samalla tavalla takavarikoida kuin pelkkää pelilaitetta. Peliajan rajaamislukolla voisi olla kysyntää monelle aikuispelaajallekin. Lukko loisi myös hyvät markkinat peleille, joita lukko-ohjelma ei tunnistaisi peliksi ;)
  • Rautalankamalli viherkasvien kasteluun - Katselen kotonani taas tyhjiä kukkaruukkuja, joissa olen saanut tapettua kaikki helppohoitoisetkin huonekasvit. Tarvitsisin varmaan kukkaruukkukohtaisen mikrosääaseman, joka antaisi senttilitran tarkkuudella ohjeet kastelusta ja samalla vaikka lannoituksestakin...
  • Konepesun kestävät topatut rintaliivit - Kun on saanut valittua sopivan koon, mallin, värin ja merkin, ei jaksa enää katsoa tai kysellä rintaliivien pesuohjeiden perään. Ensimmäinen konepesu sitten paljastaa, mitkä liivit sopivat konepesuun ja mitkä eivät... Laiskana ihmisenä pidän käsinpestäviä alusvaatteita täysinä turhakkeina. Eli liiveihin selvät merkinnät konepesukestävyydestä, kiitos!
  • Ampiaisen tappamisspray - Kesän myötä tulee kaksi inhokkiani: aurinkorasvan käyttö ja loppukesästä terassilla pörräävät ampiaiset. Aurinkosuoja on yhä useammin ujutettu normaaliin päivävoiteeseen, joten sitä mönjää ei tarvitse välttämättä erikseen laittaa. Ampiaisia pelkään, koska epäilen olevani niille jopa allerginen. Käsilaukkuun sopiva tappo- tai ainakin tainnutusspray olisi kätevä tapa päästä pörrääjästä eroon. Näin voisi välttyä myös olut- tai siiderilasiin hukuttautuvista ampiaisista. Ainakin itseltäni jää loppulasi juomatta, jos siellä killuu amppari. 
Viime aikoina Hanne on löytänyt seuraavat uudet palvelut ja tuotteet, ja ollut niiden tyytyväinen ostaja: 1. Oluen maahantuojan oma ja erittäin kaunis olutbaari Bier Bier, 2. Steam punk -baari Kampissa  3. Lakanat paikallaan sängyssä pitävät lakananipsut (Amazonista ostetut bed sheet grippersit, oikeaa suomennosta en tiedä...)

Salla puolestaan ostaisi enemmän vaatteita, jos Suomessa olisi yhtä hyvät kokovalikoimat kuin esim. USA:ssa. Lyhyen ihmisen on täältä vaikea saada istuvia vaatteita. En viitsi ostaa ulkomailta nettikaupoista, kun vaihto ja palautus tuntuvat hankalilta.

Salla kiittelee jo käyttämistään uusista palveluista passin hankkimisen helppoa nettipalvelua: Tilaus sisään valokuvaamosta saadun koodin kanssa ja nouto R-kioskilta.

Kuva: freedigitalphotos.net / hyena reality

1 kommentti:

  1. Hyviä tuoteideoita, Hanne. Noista voisin muutaman ostaa vaikka tuntuu että kuluttajana olen työttömyyden ja pätkätöiden myötä taantunut entisestään. Huomaan itsessäni patoutunutta ostamisen tarvetta. Ottakaa luottokorttini pois jos vaan joskus vielä saan vakituisen työn!
    T Salla

    VastaaPoista