lauantai 4. huhtikuuta 2015

Sallan blogi: Lomaa työkavereista

Pääsiäinen tuli juuri sopivaan aikaan. Hauskaa pääsiäistä kaikille !

Olinkin jo pahasti loman tarpeessa. Vuokratyöfirma käytännössä kielsi minua pitämästä työssä kertyviä lomia sinä aikana kun vuokratyösuhde jatkuu. Onneksi yritys, jossa olen töissä, sallii minun pitävän saldovapaita. Pääsiäiseen en kuitenkaan kertyneitä tunteja käytä, tämä pitkä viikonloppu riittäköön. Ja kun lisäksi moni työkaveri pitää lomaa pääsiäisen jälkeisen viikon, tuntuu kuin itsekin olisi silloin lomalla. Välillä sitä tarvitsee hengähdystaukoa työyhteisöstä enemmän kuin itse työstä. Palaverikalenterikin on ihanan tyhjä ensi viikolla.


Työssä käyminen olisikin kivaa, jos kaikki sujuisi aina hyvässä hengessä ja huumorilla. Yleensä niin onkin, mutta ei aina. Ihmisethän töitä tekevät eikä koneet - toistaiseksi ainakin. Kukin tuo työpaikalle omat hyvät ja huonot luonteenpiirteensä, turhautumisensa ja pelkonsa. Pahimmillaan pelataan valtapelejä, pönkitetään omaa egoa ja mollataan toista.

Päivän Hesarissa oli taas karu muistutus siitä, että vaikka töissä ei aina ole niin kivaa, on siellä kuitenkin kivempaa kuin niillä, jotka eivät siitä ihanuudesta ja kurjuudesta pääse nauttimaan. Taina Haahti kirjoittaa kolumnissaan "Liian vanha töihin, liian nuori eläkkeelle" ikätovereistaan, jotka yrittävät vielä löytää tiensä takaisin työelämään. "Yli 50-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä on noussut 11 000:lla viime vuodesta. Heitä on 131 000 (TEM). Työmarkkinoille he ovat liian vanhoja, työttömyysputkeen liian nuoria, ja eläkeikään on kymmenen vuotta."

Lue koko juttu: http://www.hs.fi/ura/a1427857278963

Toivotaan, että tulevalta eduskunnalta ja hallitukselta löytyisi eväät työllisyyden parantamiseen, sekä nuorten että yli 50-vuotiaitten.

Mutta eipä synkistellä tämän enempää näin lanka-lauantaina. Valoa ja kesää kohti tässä mennään jo.

Kuva freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti