torstai 21. tammikuuta 2016

Hannen blogi: Bisnespukeutumista pakkasella

Pakkanen ei ole mielestäni excuse pukeutua ihan miten sattuu työpaikalla tai varsinkaan kokouksissa. Loppujen lopuksi siistiin pakkaspukeutumiseen on moniakin keinoja. Itse käytän vielä julkista liikennettä, joten kokousvaatteissa pitää pystyä odottelemaan linja-autopysäkillä kymmenenkin minuuttia.

Villa&Villa 
Olen villafani. Ohutkin villavaate on lämmin, mutta silti hiostamaton vaikkapa ruuhkabussissa. Yksinkertainenkin villavaate on aina hieman edustavampi kuin vastaava puuvillainen. Villaa löytyy minulla työpäiviin sopivista housupuvuista, hatuista, kaulahuiveista, ohuista sukista ja välihousuista, kenkäpohjallisista ja paidoista. Villakangastakit riittävät pikkupakkasilla.


Pitkät varret
Saappaat,  polvisukat ja pitkävartiset hanskat tukkivat viiman reittejä. Käytän usein paitoja, joissa on vajaamittaiset hihat, mutta täyspitkät hihat ovat olleet nyt tarpeen, kun työhuoneen ikkunasta vetää.

Untuvatakki
Vaikka untuvatakki onkin mielestäni rajalla bisnespukeutumiseen sopivuuden kannalta, on se mielestäni hyväksyttävä valinta, kun pakkasta on yli 15. Villakangastakki ei minulle yksinkertaisesti riitä.

Huivit ja hatut
Minulla on 5 takki-huivi-hattucomboa eri lämpötiloille ja eri tilaisuuksiin. Täysin ruuhkabusseihin ei kannata pukeutua liiankaan lämpimästi. Joissakin villahatuissa on kätevät (mutta hieman rumat) esille käännettävät korvaläpät. Olen etsinyt uutta sellaista hattua, mutta sopivaa ei ole tullut vielä vastaan. Hattu saa minulta lisäbonusta myös siitä, jos sen saa tunkettua käsilaukkuun ilman että sen muoto kärsii tai jos hatussa on pieni lippa, joka suojaa viimaiselta tuulelta tai lumisateelta.

Kengät
Yllä mainitsemani villapohjalliset mahdollistavat sirojen ja jopa eteläeurooppalaistenkin nahkakenkien käytön pakkasilla. Saappaistakin jo mainitsin. Viime viikkoina on ollut poikkeuksellina yhdistelmänä sekä kylmää että lumisadetta. Jalankulkuväylille on kertynyt liukkaita lumikumpareita. Maastopohjalliset kengät olisivat nyt parhaat, mutta minulla ei ole niistä tällä hetkellä siistejä cityversioita. Kiilakorot olen kuitenkin havainnut turvallisemmiksi kuin perinteiset korot.

Kuva: freedigitalphotos.net / artur84



1 kommentti:

 1. Olet kyllä, Hanne, hyvin varustautunut villavaatesetteinesi. Itselläni on suurin piirtein yksi ja sama ulkovaatetus koko kovimman pakkaskauden eli paksu toppatakki, rukkaset, pipo, housujen alle paksut sukkahousut ja mahdollisimman lämpimät kengät. Välillä toki tulee kylmäkin pysäkillä ja bussissa sitten taas tulee kuuma, kun siellä toppavaatteissa istuu puolli tuntia.

  Pari kertaa tosin olen uskaltautunut jopa hameessa ja saappaissa liikkeelle. Silloin on kyllä syytä tarkistaa bussien kulku reittioppaan poikkeusinfosta. Ettei odota bussia joka ei tule.

  Työpaikallani on myöskin melko viileä joten sinne on hyvä varustautua esimerkiksi hartiahuivilla neuletakin lisäksi. Onneksi yt ollaan jo menossa lämpimämpiä kelejä kohti.
  T
  Salla

  VastaaPoista