lauantai 27. kesäkuuta 2015

Sallan blogi: Lidlin toimintatavat

Olen uskollinen Lidlin asiakas. Olen ollut siitä asti, kun tulivat järkiinsä ja muuttivat kassapöydät suomalaiseen makuun sopiviksi. Lidl oli työttömälle sopiva ostospaikka edullisuutensa vuoksi. Lisäksi siellä pystyi tyydyttämään ajoittaista shoppailuhimoaan pienellä vaivalla ja edullisin kustannuksin tekemällä pikkurahalla "hyödyllisiä" heräteostoksia. Kuten parin euron kummallisia kapistuksia, jotka varmastikin olivat todella hyödyllisiä sen aikaa kuin toimivat. Esimerkkinä tästä olkoon paristokäyttöinen led-valo, jossa on tarrakiinnitys, jolla sen saa kaapinhyllyn alalaitaan parantamaan valaistusta pimeässä vaatekaapissa. Toimii edelleen, vaikka harvakseltaan sitä tulee käytettyä.


Niinpä jouduin pettymään, kun ostin Lidlistä kerrankin suunnitellusti ja tarpeeseen vähän kallimman tarvikkeen: sähköhammasharjan. Mietin kyllä siinä 17,99 € harjaa ostaessani, että pitäisikö ostaa valmiiksi jo paketti vaihtoharjoja noin 5 eurolla, vaikka harjan kanssa tuli jo 8 vaihtopäätä. Kun Lidlin kohdalla ei voi tietää, koska vaihtoharjoja seuraavan kerran tulee myyntiin. No, vaihtoharjoista ei tullut ongelmaa vaan siitä, että muuten hyvän tuntuinen laite lakkasi toimimasta lähes samantien.

Vein laitteen tykötarpeineen sitten takaisin siihen Lidliin, josta ostin sen (toinen paikkakunta, jossa käyn kuitenkin usein).

Sitten ihmettelin heidän toimintatapojaan.

1. Jonotan kassalle. Kassanhoitaja joutuu kuuluttamaan: "esimiestä kaivataan kassalle".
2. Esimies tulee, mutta kuultuaan asian, hän lähtee hakemaan ylempää esimiestä.
3. Myymälän ylin esimies saapuu. Hän on hyvin ystävällinen ja miellyttävä ja palvelee minua erittäin kohteliaasti ja avuliaasti. Siirrymme sivummalle ja hän lähtee hakemaan lomaketta täytettäväksi. Odottelen.
4. Esimies tulee takaisin ja pyytää kuittiani ja käy kopioimassa sen.
5. Alamme täyttää lomaketta ja vasta silloin selviää, että 17,99 euron sähköhammasharja on lähdössä korjattavaksi. Joo, on ekologista ja niin poispäin. Sanon että haluan mieluummin rahat takaisin, koska luotto tähän laitteeseen on mennyt.
6. Esimies lähtee hakemaan puhelinta ja soittamaan omalle esimiehelleen.
7. Sekään ei riitä, vaan on soitettava vielä isommalle pomolle. Jolta lupa rahojen palautukseen heltiää.
8. Menemme kassalle, jossa kassahenkilö hiukan opastettuna saa palautuksen syötettyä kassakoneeseen.
9. Kassahenkilön valtuudet eivät riitä ottamaan 18 € kassasta, vaan esimiehen pitää omalla avaimellaan ja koodillaan kuitata asia.
10. Saan rahat ja kiittelemme puolin ja toisin hyvässä hengessä.

En voi olla sanomatta lähtiessäni, että tämä prosessi maksoi Lidlille huomattavasti enemmän kuin 18€. Moni muu liike hoitaa tällaiset asiat niin, että no questions asked tavara takaisin ja rahat asiakkaalle. Eihän tässä kovin kauaa mennyt, ehkä vartti, mutta asiani olisi voinut hoitua kolmessakin minuutissa. Kaipa heillä on perusteensa toimia tällä tavoin. Joku on joskus jossain käyttänyt liian lepsua järjestelmää hyväkseen.

Käyn jatkossakin Lidlissä ja teen harkitsemattomia pikkuostoksia. Mutta taidan jättää sähkölaitteet ostamatta.

1 kommentti:

  1. Hei,
    aika kummallinen suhtautuminen ko. liikkeessä. Itse olen hoitanut reklamaatiot netin kautta ja on toiminut erinomaisesti! Ostin vihanneksia, jotka homehtuivat 3 päivässä ja tein valituksen. Piti vain lähettää kuva homeisista vihanneksista ja kuittikopio. Sain 20 euron lahjakortin. Joten suosittelen, etteä laitat uuden reklamaation netin kautta, varmasti hyvittävät vaivasi!

    VastaaPoista