maanantai 1. kesäkuuta 2015

Sallan blogi: Iterointia avokonttorissa

Onkohan Sipilä oikeasti koskaan ollutkaan avokonttorissa, jos tämä Uusi Suomi -verkkolehdessä olleen kuvan tila on hänen mielestään avokonttori? 


Ja prosessikaavio.... Eikö Sipilä ole kuullut dataprojektorista ja softista, joilla voi tehdä prosessikaavioita? Onhan fläppitaulussa tietysti kiva ja näppärä käyttöliittymä.... Sillä sitä sitten iteroidaan yhteiskuntasopimusta ja leikkauksia.

Mm. Iltasanomat kertoo Sipilän leikkauslistasta, mikä toteutetaan mikäli yhteiskuntasopimus ei synny:

"Työttömyysturvaan tehtäisiin 120 miljoonan euron lisäleikkaukset, tekeillä olevien 200 miljoonan euron leikkausten päälle.  Sipilän hallitus aikoo saada aikaan yhteiskuntasopimuksen elokuussa. Työmarkkinajärjestöjen olisi sovittava viiden prosentin tuottavuushypystä, esimerkiksi työntekijöiden työaikaa pidentämällä." 

Koko juttu videon kanssa täällä:

Mietin vaan, että miten työajan pidentäminen auttaa työpaikkojen syntymiseen? 

1 kommentti:

  1. Tämän päivän HS:ssäkin oli, että Suomen Pankin mallissa (jossa työajan pidennyksen vaikutuksia kansantalouteen oli arvioitu) ei ole otettu huomioon pidennyksen vaikutuksia työllisyyteen ja sitä kautta tuleviin kerrannaisvaikutuksiin. Onkohan noissa kv. vertailuissa keskimääräisistä työajoista otettu huomioon se, että Suomessa naiset ovat hyvin vahvasti työelämässä mukana? Onko keskimääräiset työajat jaettu vain työelämässä olevien vai koko työikäisen populaation määrällä?
    Työaikojen pidentämisen yhtenä haasteena on, että se lisää tarvetta pienten lasten päivähoidolle ja nuorten koululaisten erilaisille iltapäiväpalveluille.
    Ja kuten Salla kirjoittikin, miksi lisätä töitä jo töissä olevilla, kun samaan aikaan on vapaata työvoimakapasiteettia tarjolla? Tämän päivän lehdessä oli hyvä yleisönosastokirjoitus siitä, että työaikojen pidennyshän voi johtaa jopa irtisanomisiin. Jos firman liikevaihto ei kasva, työpanosta voi keskittää harvemmille työntekijöille irtisanomisten kautta.

    VastaaPoista