sunnuntai 30. elokuuta 2015

Sallan blogi: Paperivuoria ja muinaismuistoja

Muutin töissä kerroksesta toiseen. Omat vuoden aikana kertyneet tavarani ja paperini olisivat mahtuneet yhteen laatikkoon ja läppäri, näyttö ym tykötarpeet siihen lisäksi. Mutta muutin samalla edeltäjäni sekä parin muun entisen työntekijän useamman vuoden arkistot.

Osastoltamme löytyi melkoinen määrä mappeja täynnä muistoja kymmenen vuoden takaisista markkinointikampanjoista, suunnitelmia vuosien 2003-2010 messuosastoista sekä lehtiä, joissa oli ollut mainos vuosikymmenen vaihteessa.Miksi näitä hillotaan? Varmaan onnistunutta kampanjaa on kiva katsella. Tuskinpa samanlaista kampanjaa kuitenkaan toista kertaa tekee. Ja markkinointikin on muuttunut tässä matkan varrella. Onhan se hyvä säilyttää jotain arkistossa, mutta kokonainen mappi täynnä paperia, mm. tarjouksia firmoilta, jotka ovat jo kadonneet markkinoilta? Ei mitään järkeä.

Itse en juuri arkistoi paperille mitään. Pakolliset arkistoinnit hoitaa talousosasto. Oma arkistoni on sähköposti. Mutta älkää vaan sitä tulko ihmettelemään tai siivoamaan!

Kuva: freedigitalphotos/stuart miles

1 kommentti:

  1. Yksi yllättävän kivoja projektin lopetusvaiheita on, kun saa heittää menemään projektin aikana kertyneet printit ja muistiinpanot kierrätykseen. Toisaalta uudessa projektissa on hauskaa luoda neitseellinen projektikansio ja pohtia, mitä kaikkea senkin projektin aikana tulee tapahtumaan.
    Sähköpostit menevät nykyään loppumattomaan pilveen, joten enää ei tule it-tyypin viestejä sähköpostikansioiden siivoamisesta. Sekin oli aikoinaan niin vapauttavaa, kun oli pakko deletoida kansioita, vaikka ehkä siellä oli se jokin tiedosto, jota joskus olisin vielä tarvinnut :)

    VastaaPoista