tiistai 17. kesäkuuta 2014

Sallan blogi: Työtön lähtee lomalle

Kohta on taas se aika vuodesta, kun työpaikat hiljenevät ja "Suomi menee kiinni". Hyvä niin. Moni onkin saattanut olla jo jaksamisensa äärirajoilla ja vain odottava loma on pitänyt pään kasassa. Toivotan heille hyvää lomaa ja sitä, etteivät lomaodotukset muutu pettymyksiksi.

Entä sitten työttömän lomailu? Lomallahan tässä ollaan koko ajan, eikö niin, kun ei ole työtä, josta olisi lomalla. Itse kyllä aion selkeästi pitää tauon työnhausta. Todennäköisesti työnantajatkin pitävät taukoa juhannuksesta elokuun puoliväliin, joten tuskin mikään todella kiinnostava työpaikka jää minulta huomaamatta vaikken työpaikkaportaaleja joka viikko selaisikaan. Tosin yksi muinainen työpaikkani oli juuri keskikesällä haussa....

Uskon, että selkeän loman jälkeen taas pystyy paremmin palaamaan työttömän töihin, eli työhakemusten pariin. Itselläni tulee kesäkuun lopussa täyteen vuosi työttömyyttä. Eli minusta tulee virallisesti pitkäaikaistyötön. Olen viimeisen vuoden aikana hakenut kymmeniä työpaikkoja, mutta päässyt vain noin 5-6 haastatteluun, ja vain kaksi kertaa "toiselle kierrokselle".  Riippumatossa voi pohtia miten syksyllä voisi tehdä asioita toisin, kun kerran tämä nykyinen toimintatapa ei ole tuottanut tuloksia.

Kuten näissä blogeissa olen kirjoittanut, olen harkinnut muita vaihtoehtoja, eli yrittäjyyttä tavalla tai toisella. Ehkä alan suunnata vakavissani siihen suuntaan kesän jälkeen. Tai sitten aurinkoisella terassilla kiteytyy kuningasajatus uranvaihdosta.

Toivotan hyvää kesää kaille Hissipuhujille ja lukijoillemme. Tavataan taas elokuussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti