torstai 27. marraskuuta 2014

Veeran blogi: Suora yhteydenotto paras tapa työllistyä pk-yritykseen

Lokakuussa 2014 julkaistu tutkimus Pk-yritykset ja työvoiman kohtaanto vahvistaa, että paras tapa työllistyä pk-yritykseen (2-20 henkilöä työllistävä) on ottaa itse aktiivisesti yhteyttä itseään kiinnostavaan yritykseen ja kertoa osaamisestaan.

Tutkimuksen mukaan niiden tärkeimmät rekrytointikanavat ovat
 1. työnhakijoiden suorat yhteydenotot
 2. avoimista tehtävistä tiedottaminen tuttavien ja henkilöstön kautta
 3. TE-toimistojen työnvälitys
 4. koulut ja oppilaitokset
 5. yksityiset rekrytointi- ja työnvälitysyritykset
 6. lehti-ilmoittelu
 7. pk-yritysten omat nettisivut
 8. sosiaalinen median kanavat (Facebook, Linkedin)
The Right Candidate
freedigitalphotos.net
Pk-yritykset odottavat työnhakijoita moniosaamista ja oma-aloitteisuutta. Tärkeimmiksi taidoiksi mainitaan aloitekykyisyys, ongelmanratkaisutaidot, stressinsietokyky, asiakaspalvelutaidot, tiimityöskentelytaidot, vuorovaikutus-, viestintä- ja ajanhallinta-taidot. Työnhakijoiden työllistymistä pk-yrityksiin vaikeuttavat eniten heidän liian vähäinen työkokemus, puutteellinen koulutus ja  henkilökohtaiset ominaisuudet, jotka eivät vastaa yritysten odotuksia.
2 kommenttia:

 1. Sitten kun vielä saataisiin ihmisten palkkaaminen vähemmän pelottavaksi... Firmat eivät uskalla rekrytoida koska irtisanominen on hankalaa (vaikka moni voisi väittää että se on liiankin helppoa!). Nyt on ollut puhetta pidemmistä koeajoista, esimerkiksi puoli vuotta. Tai vaikka vuosikin.
  T
  Salla

  VastaaPoista
 2. Itse pk-yrityksessä työssä olleena vahvistan, että pk-yrityksiin kannattaa olla suoraan yhteydessä. Niihin ei välttämättä ole sellaista jatkuvaa tunkua kuin isompiin ja tunnettuihin firmoihin. Pk-yrityksissä monipuolinen tausta on hyväksi, koska niissä ei pystytä ottamaan erikoisosaajaa joka tarpeeseen. Tausta pelkistä isoista firmoista voi puolestaan olla jopa haitaksi...
  Pk-yrityksiin rekrytointia pitäisi todellakin helpottaa vaikkapa tuolla puolen vuoden koeajalla. Yksikin virherekrytointi voi tulla pk-yritykselle suhteellisesti todella kalliiksi. Käsittääkseni pitäisi olla myös enemmän tietoa siitä, mitä pk-firma voi tehdä, jos firmaan on tullut palkattua vääränlainen henkilö, mutta samaan tehtävään tarvittaisiin yksinkertaisesti sopivampi henkilö. Joskus hyvinkin epämotivoituneet henkilöt kitkuttelevat työpaikalla, vaikka luulisi olevan heille itselleenkin parempi hakeutua sopivampiin tehtäviin.

  VastaaPoista