keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Hissipuheen arkikuvahaaste 3/5


Tuoreita kotimaisia yrttejä on ihana käyttää erilaisiin ruokiin. Näin keväällä laitan kaupasta ostamani yrtit ruukkuihin parvekkeelle. Sieltä niitä on helppo käydä saksimassa muun muassa salaatteihin, keittoihin tai koristeluun. Tuoreista yrteistä tehty tee on lempeää juotavaa.
Timjami eli tarha-ajuruoho on yksi suosikeistani, jonka latinankielinen nimi (thymys) viittaa rohkeuteen ja voimaan, joita arjessa tarvitaan aina. Mikä on sinun suosikkisi yrttisi?
 
Yrttiterveisin Veera

 
 
 

 

3 kommenttia:

  1. Basilika ja korianteri ovat minun suosikkejani. Basilikaa olen onnistunut kasvattamaan siemenistä parvekkeellani.
    T Salla

    VastaaPoista
  2. Maun puolesta myös minä pidän korianterista. Pitää kokeilla kasvattaa sitä parvekkeella, koska kerralla sitä ei mene paljoa. Parhaiten parvekkeen ruukkuviljelyssä olen onnistunut mintun kanssa. Miten teet teetä tuoreyrteistä? En ole koskaan kokeillut.

    VastaaPoista
  3. Olen saksinut minttua tai sitruunamelissaa mukin tai kannun pohjalle, kaatanut kuuman keitetyn veden niiden päälle, antanut hautua vähän aikaa ja nauttinut juoman.
    T. Veera

    VastaaPoista