perjantai 30. toukokuuta 2014

Roosan blogi: LinkedIn –profiilin päivitystä

CV:hän ei ole koskaan valmis. Tai sitten ”se on juuri niin valmis kuin se sillä hetkellä voi olla”, kuten joku viisas on asian hienosti kiteyttänyt. Me hissipuhelaiset päätimme yhteistuumin päivittää omia LinkedIn-profiileitamme, ja annoimme niihin toisillemme parannusehdotuksia. Toisten profiilien kommentointi kun on niin paljon helpompaa kuin oman. ;)
Tässä muutamia vinkkejä muillekin profiilipäivitystään suunnitteleville:

Summary: Lisää tähän osioon kaikki osaamisesi. Listaa osaamisesi luettelomaisesti, sekä suomeksi että englanniksi. Asiantuntijoiden mukaan rekrytoijien osaamishakutulokset perustuvat juuri tämän summary-osion tärppisanoihin.Luettelon lisäksi kannattaa lisätä osioon myös avoin kertomus itsestään, joka tuo sinua persoonana paremmin esille. Esimerkiksi vahvuuksia, työskentelytyyliä, mitä hyötyä sinusta on yritykselle jne.

Työkokemukset: Avaa kokemuksesi kokonaisilla lauseilla. Jos voit kuvata kokemustasi ja menestystäsi luvuin, tee se. Jos et, yritä avata kokemustasi kertomalla mitä hyötyä sinun työstäsi oli muille.

Otsikko: Lisää otsikkoon rohkeasti  ”Looking for new job opportunities” tai ”Ready for new challenges” jne. Otsikkoon kannattaa lisätä myös osaaminen, esim. ”Marketing professional looking for new challenges”.


Lisäksi: ”Toisto on opintojen äiti”. Kerro ydinosaamisestasi useammassa eri profiilikohdassa. Korostaminen on tässä tilanteessa vain hyväksi ja auttaa viestin välittymisessä eteenpäin.

Kuva: Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net

2 kommenttia:

  1. Työnhaku on yksinäistä puuhaa, joten siitäkin tulee paljon hauskempaa, kun hyödyntää vertais- ja ammattilaistukea. Omat kaverit eivät välttämättä ole niitä parhaita sparraajia, koska he saattavat olla liian kohteliaita kommenteissaan.

    VastaaPoista
  2. Vertais- ja ammattilaistuki ovat todella tärkeitä työnhaussa, joka ylä- ja alamäkeä. Välillä tuntuu, että työnhaun palikat ovat hallussa ja yhtäkkiä niin ei taas olekaan, kun työnhaussa ei synny tulosta, vaikka on aktiivinen. Toisilta saatu palaute antaa virtaa niin itselleenkin antajalleen.
    T. Veera

    VastaaPoista